Ludovic Orban, primele declarații, după negocieri: Este nevoie de un acord politic pentru anticipate

Ludovic Orban a făcut primele declarații, după negocierile privind noul Guvern.

"Mi s-a părut că ne-am înțeles. Că România are nevoie de un guvern, de un guvern care să asigure stabilitate, să rezolve marile probleme cu care România se confruntă. A fost o discuție pozitivă, în care am depășit puncte de diferență. Am încredere că până la final ne vom înțelege. Am discutat puncte în care ne-am înțeles, ca reducerea subvenției pentru partidel. I-am readus aminte partenerului de discuție că PNL a formulat un amendament la Legea Bugetului de Stat.

Suntem deschiși pentru o discuție privitoare la posibilitatea organizării de alegeri anticipate. Aici am spus foarte clar că este necesar un acord politic, prin care formațiunile politice care se înțeleg să dețină jumătate din Parlament, astfel încât să avem garanția că nu aruncăm țara în criză fără să fim siguri că investirea a două guverne succesive va fi respinsă astfel încât să se creeze condițiile constituționale pentru anticipate. Urmează și runda a doua de negocieri, discuția decisivă. După cum au decurs discuțiile, eu sunt optimist", a spus Orban.

"Nu îmi pot imagina o asemenea situaţie"

"Dacă unul dintre partenerii care au contribuit la moţiune ar ajunge să nu sprijine Guvernul, deşi nu îmi pot imagina o asemenea situaţie, a neinvesti Guvernul înseamnă a fi complice cu toate mizeriile pe care le fac reprezentanţii PSD în toate ministerele şi în toate agenţiile. În situaţia în care s-ar ajunge ca unul din parteneri să nu vin la vot, putem continua negocierile cu parlamentarii independenţi , parlamentari care nu ştim dacă au rămas sau nu în ALDE, dar şi cu parlamentari care încă sunt în PSD".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel