Lucia Hossu Longin dă în judecată ANI: Adevăraţii incompatibili sunt lăsaţi în pace

judecata
judecata

Lucia Hossu Longin a criticat, marți, decizia ANI cu privire la încompatibilitatea sa, susținând că "este o prostie", având în vedere că firma sa a fost inactivă de la înființare. Mai mult, Hossu Longin va contesta în justiție decizia ANI, considerând că este una cu iz politic, în timp ce adevărații incompatibili sunt lăsați în pace.

ANI a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 - 30 martie 2011, deoarece a deţinut şi funcţia de administrator al firmei SC Letti Lou Film SRL.

Referitor la decizia ANI, Lucia Hossu Longin a comentat, pentru Mediafax: "Este o prostie oricum, pentru că aceasta (Letti Lou Film SRL, n.r.) este o societate la care nu am avut niciun fel de intrări şi ieşiri, nu am derulat niciun fel de contract pe această societate. Colegi de-ai mei au cu zecile de firme, dar nu se leagă nimeni de ei. Ştiu de ce se leagă de mine, dar este o prostie ca doamna Udrea, spre exemplu, să nu aibă nicio incompatibilitate, iar oameni modeşti, fără avere, să aibă", a spus Lucia Hossu Longin.

Aceasta a precizat că a înfiinţat această firmă după ce a ieşit la pensie, în speranţa că va avea un mijloc de trai, dar ulterior "a intervenit criza". "Mi-am dat seama că eu nu sunt omul care să umble să caute bani şi contracte", a mai spus Lucia Hossu Longin, adăugând că Letti Lou Film SRL a fost suspendată, însă "cei de la ANI insistă".

"Ne vom judeca. Dacă nu au alte preocupări... Adevăraţii incompatibili sunt lăsaţi în pace, iar oamenii modeşti sunt hărţuiţi. Dacă la o firmă n-ai avut niciun rol, a fost inactivă de la înfiinţare, cum să fii incompatibil? Mă întreb dacă cu toţi membrii CA al TVR se comportă la fel cum se comportă cu mine. Pentru că au fost colegi care acum, când au fost audiaţi în comisiile parlamentare, au fost întrebaţi dacă nu sunt incompatibili şi au spus că nu, pentru că nu au contracte cu Televiziunea Română. Eu nu am avut contracte nici cu TVR, nici cu nicio altă televiziune", a spus Hossu Longin.

Realizatoarea TV crede că decizia ANI are legătură cu ultima sa apariție la o emisiune televizată: "Mă aşteptam ca după ultima mea apariţie la «Secvenţial», în care am vorbit despre domnul Băsescu, despre doamna Macovei, să se întâmple asta. Nu cred că sunt incompatibilă (cu postura de membru al CA, n.r.), pentru că nu am derulat niciun contract, firma a fost inactivă de la înfiinţare", a spus Lucia Hossu Longin, susținând că au fost trimise și documentele justificative.

Lucia Hossu Longin dezaprobă decizia ANI, mai ales că, a susținut ea, în privinţa membrilor CA al TVR, nu mai există niciun astfel de caz în istoria televiziunii publice, nicio persoană care să fie cercetată de ANI. "Şi toţi au societăţi. De ce m-au ales pe mine? Asta este situaţia. Bucuroşi le-om duce toate. Ce să facem? Nu au de lucru. Au de lucru cu noi, în loc să aibă de lucru cu adevăraţii incompatibili. E ceva atât de dezastruos şi în acelaşi timp teribil pentru societatea în care trăim. Adevăraţii incompatibili sunt scăpaţi şi oamenii modeşti şi care nu au nicio avere sunt incompatibili", a mai spus Lucia Hossu Longin, numită membru în Consiliul de Administraţie al TVR, pe 9 octombrie, de plenul Parlamentului, la propunerea PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel