Lovitură pentru sistemul bancar din România. Banca Mondială confirmă

banci
banci

Rezultatele unui sondaj, realizat chiar de către o bancă comercială, relevă faptul că românii nu mai au încredere în bănci, cele mai frecvente reclamații fiind legate de taxele şi comisionale prea mari percepute de acestea, dar şi de clauzele abuzive din contractele de credit. Situația este confirmată și de un alt sondaj realizat de Banca Mondială

Potrivit Antena 3, băncile ocupă locul opt într-un top al încrederii românilor în instituțiile importante ale statului aflate pe o listă în care au fost incluse, inclusiv, şcoala, biserica, justiţia sau armata, la fel cu austriecii.

Dacă în Bulgaria instituțiile financiare se află pe locul 6 în topul încrederii, în Slovacia, băncile ocupă prima poziție în clasamentul respectiv.

Situația reliefată de sondajul băncii comerciale privind încrederea în instituțiile financiare este confirmată și de un alt sondaj al Băncii Mondiale, acesta arătând că doar 13% dintre români mai au încredere în sistemul bancar, cu aproape șapte procente mai mic decât în Bulgaria, Bosnia sau Herțegovina, și cu mult sub media europeană.

Pe de altă parte, România se plasează pe ultimul loc la capitolul educaţie financiară, având în vedere, de exemplu, că doar 36% din cei intervievaţi ştiu ce înseamnă dobândă simplă, în timp ce în Bulgaria, procentul este de 43% în Bulgaria, iar în Bosnia şi Herţegovina sau Azerbaijan este chiar și peste 61%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel