Locuințele ANL pot fi achiziționate prin programul „Prima Casa”

anl(4)_b
anl(4)_b

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), a lansat procedura de cumpărare a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, prin programul „Prima Casă”. De asemenea, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate și prin credite ipotecare obținute de la alte bănci.

În ultima lună, Guvernul a adoptat măsuri care să faciliteze achiziția locuinței pe care o dețin chiriașii din blocurile construite prin programul ANL „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii”, inclusiv prin facilitarea contractării de credite garantate de stat, prin programul „Prima Casa”. Aceștia beneficiază, în anul 2013, de un plafon de garantare în valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program și de o valoare de înlocuire de 326 de euro/mp.

Titularii contractelor de închiriere pot cumpără locuința după primul an de chirie. În acest sens, ei trebuie să adreseze o cerere autorităților locale în administrarea cărora se află imobilele.

Ținerii chiriași pot obține informații suplimentare privind achiziția locuinței de la sediile primăriilor pe a căror rază administrativă sunt construite, sau direct la ANL, la adresă de e-mail [email protected] sau la numerele de telefon 021/320.44.60 și 0800 800 636 a€“ TELVERDE (apel gratuit).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel