Lista companiilor care vor fi privatizate s-ar putea modifica din aprilie. Află de ce

hidroelectrica_vanzare
hidroelectrica_vanzare

Surse din Ministerul Economiei au susținut, miercuri, că autoritatea va renegocia cu noua conducere a misiunii FMI, care va veni în România la finele lunii aprilie, lista companiilor de stat care vor fi scoase la privatizare şi procentul de acţiuni care va fi vândut.

"Vom renegocia cu noua echipă lista companiilor care vor fi privatizate, precum şi ce procent din fiecare companie vom vinde", au spus sursele menţionate, informează NewsIn.

Mai multe companii de stat ar urma să fie privatizate, în etape, potrivit ultimei scrisori de inteţie agreate de Guvern şi FMI.

În primul val ar urma să fie privatizate, până la sfârșitul lunii aprilie 2012 Oltchim (vânzarea participaţiei statului cu investitor strategic), Cupru Min (vânzare integrală), Transelectrica şi Transgaz (câte 15% prin ofertă secundară).

Al doilea grup este format din Poşta Română (privatizarea unui pachet minoritar), Romgaz (ofertă iniţială pentru 15%), Electrica Serv (pachet majoritar) şi TAROM (ofertă iniţială pentru 20%). Pentru acestea trebuie numit un consultant până la finele lunii aprilie, urmând a fi listate la bursă și pachete de 15% din companiile de distribuţie a energiei Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud şi Electrica Transilvania Nord.

De asemenea, documentul convenit cu FMI prevede ca să fie definitivate Ofertele  Publice Inițiale (IPO) pentru 10% din acțiunile Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, dar sunt vizate și Electrica Furnizare şi CFR Marfă (privatizarea pachetului majoritar la ambele).

Noile complexuri Hunedoara și Oltenia, precum şi Electrocentrale Bucureşti se impune a fi privatizate cu un investitor străin strategic, până la finele anului 2012/începutul anului 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel