Liderii planetei se întâlnesc la Davos pentru un nou model economic

world-economic-forum
world-economic-forum

Liderii politici şi oameni de afaceri cei mai importanți sunt aşteptaţi, începând de miercur, la Forumul Economic Mondial, eveniment organizat anual în staţiunea elveţiană Davos, relatează Reuters. O invitaţie VIP  la reuniunea de la Davos costă peste 150.000 de dolari.

Cele circa 2.600 de personalităţi care vor participa anul acesta la una dintre cele mai exclusiviste reuniuni din lume vor încerca să găsească "noi modele economice", cu ajutorul cărora să poată fi rezolvate problemele "apăsătoare" ale capitalismului, explică Lee Howell, managing director al evenimentului.

În ciuda îngrijorărilor privind criza datoriilor de stat şi a fragilităţii sistemului financiar global, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi se îndreaptă optimişti către Davos, având în spate cifre care arată o uşoară consolidare a economiei globale, relatează Bloomberg.

Prognozele lor sunt puse însă la îndoială de personalităţi precum Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, şi de miliardarul George Soros, care vor participa la rândul lor la forumul de la Davos.

Criza fiscală a Europei dă semne de stabilizare la o lună după ce BCE a "pompat" 489 de miliarde de euro într-un sistem financiar care se afla în pericolul de a "îngheţa". Randamentul obligaţiunilor italiene şi spaniole este în scădere, după ce la sfârşitul anului trecut trecuseră de pragul considerat sustenabil, iar încrederea investitorilor din Germania şi Franţa, cele mai mari economii europene, dă semne de revenire, potrivit celor mai recene sondaje, scrie gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel