Lider sindical Oltchim, de acord cu anularea ajutoarelor sociale

oltchim
oltchim

Angajații de la Oltchim preferă ca activitatea combinatului să revină spre o capacitate la 65%, a declarat liderul sindical de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, în opinia căruia faptul că nu se mai acordă ajutoarele sociale unei părţi a salariaţilor este un lucru bun, deoarece s-ar fi creat "animozităţi", informează Mediafax.

"S-au făcut anchete sociale în combinat, după cum ştiţi era vorba de o parte dintre salariaţi, aproximativ 522, iar acum am aflat că nu se mai acordă. Nu este o problemă, noi nu ne-am aşteptat niciodată că acele ajutoare se vor acorda şi din punctul meu de vedere este foarte bine că nu se mai dau, deoarece s-ar fi creat animozităţi între salariaţii care şi aşa erau amărâţi şi cu probleme financiare grave", a declarat Corneliu Cernev.

Potrivit liderului sindical, angajaţii Oltchim nu s-au aşteptat niciodată că vor primi banii în cauză, ei vrând să intre în posesia restanţelor salariale şi combinatul să funcţioneze la 65 la sută din capacitate.

"Oricum restanţele salariale trebuiau date în condiţiile în care se ajungea la trei luni de restanţe, dar nu s-a ajuns chiar până acolo. Mai bine nu se făcea promisiunea, iar oamenii oricum nu asta aşteptau, ei vor ca activitatea combinatului să revină spre 65 la sută din capacitate, în condiţiile în care acum funcţionăm la o capacitate de 15-20 la sută", a afirmat Cernev.

Acesta a mai afirmat că, în 8 ianuarie, angajaţii Oltchim vor lua şi lichidarea pe luna noiembrie, în discuţie rămânând o lună salarială restantă, şi anume luna decembrie.

Guvernul a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim ar fi trebuit să primească în luna decembrie ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel