Leul a ajuns cel mai slab curs al anului. Euro a explodat

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,3564 lei/euro în vreme ce dolarul american a fost cotat la 3,2348 lei/dolar.

curs leu euroBanca Naţională a României (BNR) a afişat ieri un curs de referinţă de 4,3564 lei/euro în vreme ce dolarul american a fost cotat la 3,2348 lei/dolar, informează Realitatea.

ING estimează că leul ar putea atinge minimul record de 4,40 lei/euro până la sfârşitul anului, pe fondul persistenţei problemelor datoriilor suverane din zona euro şi din perspectiva privind un dolar SUA mai apreciat

"Ne-am ajustat uşor în creştere prognozele pentru perechea euro/leu având în vedere persistenţa problemelor datoriilor suverane din zona euro şi perspectiva ING privind un dolar SUA mai apreciat. Ne aşteptăm acum ca leul să atingă minimul record de 4,40/euro până la sfârşitul anului", se precizează în raportul băncii.

"Există îngrijorări foarte mari legate de Europa. Ţările cu economii emergente s-au declarat pregătite să crească resursele Fondului. În acest moment, nu cunoaştem sumele exacte", a declarat joi purtătorul de cuvânt al FMI David Hawley, într-o conferinţă dominată de întrebări şi discuţii privind Italia şi Grecia.

Federal Reserve, banca centrală a SUA, este de asemenea extrem de îngrijorată în privinţa Europei şi nu crede că sistemul bancar american va putea scăpa de efectele crizei de peste ocean. Secretarul general al Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a avertizat că o "gestionare inadecvată" a crizei din Europa ar putea declanşa "falimente în cascadă, crize bancare şi alte riscuri catastrofale care trebuie să dispară" din spectrul de probabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel