Leonard Cohen a murit, la 82 de ani

Leonard Cohen, compozitor și intepret de geniu, a murit la vârsta de 82 de ani.Artistul  începuse un nou turneu, în ciuda bolii care îl măcina. 

Ajuns falit din cauza unor contracte defavorabile, Cohen a reînceput seria turneelor, în ciuda vârstei înaintate. La București, Leonard Cohen a avut un succes uriaș. La ultimul concert din România, artisul și-a aniversat ziua de naștere pe scenă. 

"Tată meu a murit împăcat, în Los Angeles, în mijlocul familiei, bucuros că tocmai a încheiat înregistrările unui nou album, a spus fiul lui Leonard Cohen pentru revista Rolling Stones.

Leonard Cohen a fost unul dintre cei mai influenți artiști din anii 60 și 70 ai secolului trecut. Doar Bob Dylan a avut o influență comparabilă, atât ca și autor al cântecelor, cât și al textului acestora. Cel mai recent album al lui Leonard Cohen, You Want It Darker, a fost lansaty la începutul acestui an. 


Leonard Norman Cohen s-a născut în 21 septembrie, 1934, în Westmount, Canada. Admirator al lui Federico Garcia Lorca, a început să scrie versuri, iar cursurile de flamenco l-au apropiat de chitară și muzică.

După terminarea facultății a locuit o vreme pe o insulă grecească., unde a publicat culegerea de pozeii Flori pentru Hitler și două romane.

Dezamăgit de insuccesul pe plan literar,s-a mutat la New York și a intrat în industria muzicală.  Aici a colaborat cu Judy Collins, Andy Warhol, Velvet Underground, și Nico, lansând un album excepțional în 1967.

Cele mai bune piese, "Suzanne" and "Hallelujah", l-au impus pe o traiectorie a succesului, până în topul artiștilor americani. 

Leonard Cohen s-a căsătorit cu Suzanne Elrod, având doi copii,fotograful Lorca Cohen and Adam Cohen, membru al grupului Low Millions. În 1995, Cohen a făcut o pauză în muzică, devenind călugăr budist. Și-a luat numele   Jikan ("Tăcere"). A revenit în 2001, cu două albume și potrivit propriilor declarații nu a abandonat iudaismul niciodată, doar a folosit tehnicile budiste pentru a lupta cu o depresia care i-a marcat viața. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel