Legi Justiţie. Liberalii au părăsit şedinţa comisiei speciale - UPDATE

Parlamentarii PNL au părăsit, miercuri, 22 noiembrie, lucrările Comisiei speciale pentru domeniul justiţiei, în care se discuta propunerea legislativă de modificare a Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

"Nu vrem să participăm la un simulacru de dezbatere', a afirmat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Preşedintele comisiei, social-democratul Florin Iordache, a replicat că liberalii nu au participat nici măcar la dezbaterea vreunui articol.

Anterior şi deputatul PMP Dorin Valeriu Bădulescu a anunţat că părăseşte lucrările comisiei.

[citeste si]

După plecarea liberalilor, membrii comisiei au votat ca programul de lucru să fie până la ora 19.00.  

UPDATE: Ulterior părăsirii sălii, mai mulţi deputaţi PNL au explicat, într-o declaraţie de presă, care au fost motivele pentru care au recurs la un astfel de demers. "Din păcate, am fost constrânşi să părăsim lucrările comisiei speciale, am fost efectiv obligaţi de cei de la guvernare, cei care deţin majoritatea - PSD, ALDE şi UDMR -, ne-au constrâns prin modul lor abuziv în care s-au purtat cu noi să părăsim lucrările acestei comisiei. Am părăsit lucrările acestei comisii pentru că nu am avut parte de o dezbatere reală. Pe de altă parte, lucrările comisiei au fost prost pregătite - sunt peste 680 de pagini. (...) Am cerut o amânare pentru a le putea dezbate serios, a fost refuzată această dezbatere, iar atunci când am intervenit, încercând să dezbatem de la primul articol, am fost corectaţi, am fost certaţi. Este un mod total nepotrivit pentru lucrările acestei comisii, cu un impact extraordinar din punct de vedere social', a declarat deputatul PNL Ioan Cupşa.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a precizat că dezbaterea de la comisia parlamentară specială nu există, aceasta fiind de fapt 'un simulacru', în care niciuna dintre solicitările Opoziţiei nu a trecut, după ce majoritatea PSD - ALDE 'a băgat pumnul în gură', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel