Legea privind castrarea chimică a pedofililor, respinsă de Comisia Juridică din Senat

pedofili
pedofili

Comisia juridică a Senatului a respins marţi propunerea mai multor deputaţi PDL, printre care şi Alin Popoviciu, care prevedea ca pedofilii care au fost condamnaţi cu circumstanţe agravante să fie castraţi chimic, iar cei eliberaţi să fie monitorizaţi prin GPS.

Singurul vot în favoarea acestui proiect a fost cel al senatorului PDL Iulian Urban, care a dorit dezbateri mai ample asupra legii, precum şi invitarea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, care să explice dacă se poate aplica o astfel de măsură. După ce preşedintele comisiei, social-democratul Toni Greblă, a spus că legea este "prost făcută" şi ar putea încălca drepturile omului, Urban s-a arătat contrariat şi a dat exemplu ţări precum Polonia şi Rusia care aplică astfel de prevederi. "Când ăia violează minori sub 10 ani ani nu e inuman?", a replicat democrat-liberalul.

Proiectul prevede pedepse cu închisoarea de la 2 la 7 ani pentru pedofilii a căror victime au sub 15 ani şi de la 3 la 10 ani în modalităţile agravante. Legea defineşte modalităţile agravante ale faptei ca fiind cele asupra unui minor care este rudă directă a făptuitorului sau care se află în îngrijirea, ocrotirea, paza sau tratamentului acestuia, precum şi pentru faptele săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice.

Pedofililor condamnaţi pentru astfel de fapte agravante li se vor aplica în timpul detenţiei şi o "pedeapsă suplimentară", pentru inhibarea pornirilor sexuale, prin castrarea chimică.

Mai mult, condamnaţii acuzaţi de pedofilie care şi-au ispăşit şi finalizat pedeapsa vor fi în continuare sub supraveghere prin monitorizare GPS.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului cu raport de respingere. Senatul este prima Cameră sesizată.

Citește și ”Anticoncepționalele, pedeapsa pentru viol. Inventatorul calculatorului a fost castrat chimic”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel