Este denumită "lava cake", pentru că, la exterior, arată ca o brioşă, iar când este degustată, din interiorul ei curge ciocolată fierbinte.
Cum se prepară?
Ai nevoie de: 250 g unt; 180 g ciocolată neagră; 4 ouă; 1/4 ceaşcă de făină; 1/2 ceaşcă de zahăr pudră
Într-o crăticioară pune ciocolata ruptă bucăţi şi untul, amestecă-le până când ingredientele se topesc şi se combină. Unge cu unt câte forme de prăjiturele vrei şi presară-le cu făină. Separat, bate ouăle şi zahărul cu ajutorul unui mixer, cam 10 minute, până obţii o cremă groasă şi consistentă. Adaugă ciocolata topită, apoi făina, treptat. Răstoarnă crema în forme şi bag-o la frigider pentru 1 oră.
Între timp, încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius, lasă-l să se încălzească bine, apoi pune prăjiturelele la copt, timp de 15 minute.
La final, după ce le-ai scos din cuptor, lasă-le să se răcească câteva minute, apoi răstoarnă-le pe o farfurie, decorează-le cu zahăr pudră, cacao sau frişcă şi serveşte-le calde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News