EXCLUSIV  Laurențiu Ganea, despre declinul muzicii simfonice în România

Laurențiu Ganea, compozitor și Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România - secţia muzică simfonică, a fost prezent sâmbătă, 17 martie, la Interviurile DC News.

Laurențiu Ganea a vorbit la Interviurile DC News, cu Val Vâlcu despre accesul muzicii simfonice în rândul publicului larg. Val Vâlcu a menționat faptul că din ce în ce mai puțină lume prezintă deschidere pentru muzica simfonică, destinată mai degrabă celor cu pregătire în domeniu. Compozitorul a menționat că într-adevăr, uneori, acest gen muzical „se adresează elitelor". Cu toate acestea, apetența publicului poate crește prin educare, prin expunerea în mod repetat la astfel de spectacole, mass-media jucând un rol foarte important în acest sens.

Laurențiu Ganea, compozitor: „Prin educare se creează acest gust"

„Depinde în primul rând și de lucrare. Trebuie să fie o lucrare bine scrisă, o lucrare care să atragă, dar și publicul trebuie să fie interesat. O interpretare trebuie să fie și ea foarte bună, trebuie ca dirijorul și interpreții să se aplece cu seriozitate asupra unei lucrări și în momentul în care se știe că este o orchestră mare și un dirijor foarte important, care vine cu un program care include creație clasică, și creație modernă, lumea va ști că este vorba despre o interpretare foarte bună, de o creație importantă și prin educare, ascultând o dată, ascultând de mai multe ori, se creează acest gust. În afară de asta și promovarea muzicii prin radio, prin televiziune... Din păcate, de la noi nu știu în afară de un program la care poate uneori se mai programează ceva lucrări contemporante. Nu știu dacă se mai difuzează. Mezzo ar mai fi, dar cine mai prinde Mezzo, cu greu... Acest gust trebuie educat", a declarat compozitorul Laurențiu Ganea.

VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel