Lapte îndoit cu apă oxigenată și sodă caustică, retras înainte să ajungă la raft

foto: Freepik
foto: Freepik

A fost găsit lapte îndoit cu apă oxigenată pregătit să ajungă la raft.

Autoritățile din Italia au lansat o operațiune masivă de controale și verificări în sectorul lactatelor, odată cu care au găsit cantități semnificative de lapte falsificat prin adaos de... apă oxigenată. În cadrul acestei acțiuni, s-au identificat ingrediente suspecte utilizate pentru a prelungi durata de valabilitate a produselor lactate, informează Faith TV News

Ce s-a descoperit în depozit

Parchetul din Pesarotrei a demarat o amplă investigație în urma descoperirii unui scandal de falsificare a laptelui în circuitul comercial. Se pare că trei companii au recurs la utilizarea substanțelor peroxid de hidrogen (cunoscut și sub denumirea de apă oxigenată) și hidroxid de sodiu (sodă caustică) pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor lactate.

Din fericire, produsele alterate nu au ajuns încă pe rafturile magazinelor. Utilizarea sodei caustice și a apei oxigenate ar fi ajutat la neutralizarea acidității laptelui alterat. Incidentul a fost identificat la fabrica de lactate Fattorie Marchigiane din Colli al Metauro.

În urma perchezițiilor au fost confiscate 90 de tone de lapte și 110 tone de produse lactate, alături de alte 2,5 tone de diverse substanțe. Potrivit unei declarații oficiale, valoarea totală a confiscărilor este estimată la aproximativ 800.000 de euro.

„Controalele au fost declanșate în urma investigațiilor dirijate de Procuratura din Pesaro împotriva a 10 persoane și 3 societăți comerciale, pentru a stopa un fenomen complex de falsificare și alterare care servea la acoperirea și corectarea stării precare de conservare a produselor destinate marii distribuții. Din partea societății Fattorie Marchigiane, există cea mai strictă rezervă” au spus oamenii legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel