Lansare: Compendiu de tuberculoză

Compendiu_tuberculoza
Compendiu_tuberculoza

“Compendiu de Tuberculoză”, adresat medicilor pneumologi, medicilor de familie, studenţilor, farmaciștilor, reprezentând un ghid centrat pe asigurarea unui nivel cât mai acceptabil de calitate al tratamentului pacienţilor cu TB, lucrarea fiind realizată în urma zecilor de ani de experiență teoretică și practică clinică în domeniul pneumologiei, îndeosebi în tratamentul TB, a fost lansat miercuri.

“Compendiu de Tuberculoză”, a fost publicat de Editura Curtea Veche sub îngrijirea unui colectiv de autori format din Prof. Univ. dr. Constantin Marica (coordonator), Prof. asoc. dr. Cristian Didilescu, Dr. Florin Murgoci, Dr. Mihaela Tănăsescu şi Dr. Oana Arghir.

“Am intenţionat, şi sperăm să fi reuşit, să oferim o privire asupra tuberculozei, cu tot ce poate fi util practicianului legat de această boală şi având permanent în atenţie că există un program de control al tuberculozei ale cărui obiective sunt prioritare în demersul cu bătaie mai lungă, de a elimina tuberculoza ca problemă de sănătate publică.

Tocmai de aceea, am căutat să îmbinăm noţiunile clasice cu cele reprezentând achiziţiile moderne în domeniu, fără a aprofunda detalii asupra unor cercetări aflate în curs de desfăşurare, oricât de promiţătoare se anunţă, dar încă lipsite de validarea celor îndreptățiți a recomanda rezultatele ca generalizabile”, a declarat Prof. univ. dr. Constantin Marica, coordonatorul compendiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel