La Urlați, autoritățile au redeschis un spital care nu poate funcționa

spitale
spitale

Autorităţile judeţene din Prahova şi şefii instituţiilor sanitare din judeţ au inaugurat redeschiderea spitalului din localitatea Urlaţi, închis la 1 aprilie 2011, însă unitatea sanitară este nefuncţională, neavând autorizaţiile necesare, contract cu Casa Judeţeană de Asigurări şi personal calificat.

Fostul Centru de Sănătate Urlaţi a fost redeschis sub denumirea "Spitalul Orăşenesc Urlaţi".

La ceremonia de redeschidere au participat lideri locali au USL, precum preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, vicepreşedintele acestei instituţii, Mircea Roşca, primarul oraşului Urlaţi, Marian Măchiţescu, dar şi şefii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. La eveniment fusese invitat şi ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a demisionat în aceeaşi zi.

La eveniment au fost prezenți aproximativ o sută de localnici. Din banii obţinuţi de la firme care îşi desfăşoară activitatea în zona oraşului Urlaţi, pentru spital a fost cumpărat un aparat radiologic de ultimă generaţie, au anunţat autorităţile locale. Aparatura medicală, paturile şi toate instrumentele utilizate înainte de închiderea spitalului au fost conservate, astfel încât acestea vor putea fi folosite. În clădirea care nu a mai fost folosită timp de un an şi jumătate s-a făcut curăţenie, iar spitalul este, teoretic, pregătit să-i primească pe pacienţi. Cu toate acestea, spitalul nu va funcţiona în următoarele săptămâni întrucât nu are avizele necesare şi nici contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Fostul manager al Centrului de Sănătate Urlaţi, Ion Preda, prezentat de către primarul oraşului drept managerul spitalului redeschis, a spus că în prezent Spitalul Orăşenesc nu are nici contract cu CJAS pentru decontarea serviciilor medicale, nici autorizaţie sanitară de funcţionare eliberată de Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi nici nu a fost clasificat. "Sperăm ca în maximum o lună, o lună şi jumătate să obţinem aceste avize", a spus Ion Preda. În ceea ce priveşte asigurarea personalului medical, Preda a spus că în prezent există medici "numai scriptic". "Personalul va fi plătit după ce se va încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate şi înainte de aceasta toate autorizaţiile vor fi puse la punct cu avizele de sănătate de la Direcţia de Sănătate Publică. Plata se va face în funcţie de perioada în care va fi angajat personalul,pentru că nu pot fi angajaţi toţi într-o zi. Îi angajăm pe parcurs. De exemplu, începem cu internele, începem cu laboratorul", a spus Ion Preda. El a precizat că până când Spitalul din Urlaţi va putea să-i primească pe pacienţi aceştia trebui esă meargă în continuare la spital la Ploieşti, aşa cum au făcut în ultimul an şi jumătate. Potrivit datelor furnizate de autorităţile locale, unitatea sanitară din Urlaţi va funcţiona cu 67 de paturi, cu 11 mai puţin decât înainte de a fi închisă şi cu trei secţii. Astfel, secţia de interne va avea 40 de paturi, în secţia de pediatrie vor fi 15 paturi, iar la secţiile de chirurgie şi anestezie-terapie intensivă (ATI) vor funcţiona 12 paturi. În plus, pe lângă secţiile cu paturi pentru bolnavii internaţi, în spital ar urma să fie deschise cabinete de ambulatoriu pe specialităţile: medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie, dermato-venerice, oftalmologie, ORL şi medicina muncii. De asemenea, în spital ar urma să funcţioneze un laborator de analize medicale, un laborator de imagistică medicală, o farmacie, un bloc operator şi o staţie de sterilizare. Cheltuielile legate de utilităţile spitalului, estimate la 150.000 – 200.000 de lei lunar, vor fi suportate din bugetul local. Spitalul din Urlaţi va deservi aproximativ 50.000 de locuitori de pe Valea Cricovului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel