Kovesi: Nu voi demisiona și nu voi ceda la presiuni

Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi seară, la B1Tv, că nu va demisona în cazul în care se vor face presiuni politice sau de altă natură asupra sa, însă a spus că le va face publice.

 "De la învestirea în această funcție am declarat că dacă vor fi presiuni din partea oamenilor politici sau presiuni de altă natură eu le voi face publice. Nu știu ce presiuni s-ar putea face asupra mea ca să demisionez. Nu am de gând să demisionez. Nu cred că am să cedez la astfel de presiuni indiferent cine va fi ministrul Justiție", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

 Întrebată dacă activitatea procurorilor ar putea fi influenţată de campania electorală din acest an, Kovesi a spus că aceştia pot fi afectaţi doar din perspectiva instrumentelor legislative pe care aceştia le au la îndemână. "Au fost foarte multe campanii electorale din 2006 până în prezent şi Ministerul Public şi-a văzut de dosare, de ceea ce avea de făcut. Singura noastră tangenţă cu campania electorală este dacă se comit fapte de natură penală şi dacă se fac plângeri penale", a spus procurorul general.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel