Kovesi: A fost identificată imprimanta folosită în ameninţarea Aspaziei Cojocaru

kovesi
kovesi
 

Verificările privind ameninţarea judecătorului Aspazia Cojocaru în 10 iulie continuă, a declarat, miercuri, procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, fiind identificată şi imprimanta cu care s-a scris "în altă parte", nu în penitenciar, pe plicul trimis la Curtea Constituţională.

În data de 10 iulie, Nicu Pîrlăţeanu, încarcerat la Penitenciarul Giurgiu pentru că şi-a omorât tatăl, a fost identificat ca autor al ameninţărilor cu moartea trimise judecătorului Curţii Constituţionale, Aspazia Cojocaru.

În acest caz sunt continuate verificările, a declarat, miercuri, procurorul general Codruţa Kovesi. "Verificările au continuat, până în acest moment sunt învinuite persoanele despre care se ştie", a spus Codruţa Kovesi.

Precizând că imprimanta cu care s-a tipărit plicul a fost identificată, Kovesi a susţinut că nu poate da mai multe amănunte despre verificările aflate în curs de desfăşurare, dar că "Este vorba de plicul care a fost imprimat şi trimis Curţii Constituţionale".

Întrebată despre imprimanta aflată în incinta închisorii, procurorul general a răspuns că plicul a fost imprimat "în altă parte", fără a preciza locul unde se află imprimanta.

Judecătorul Aspazia Cojocaru a reclamat, în 6 iulie, la Parchetul instanţei supreme că a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, cu privire la votul pe care urma să îl dea.

În urma identificării ca autor al mesajului ameninţător trimis judecătoarei Aspazia Cojocaru, Nicu Pîrlăţeanu este cercetat pentru ultraj de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme. În acelaşi dosar, mai sunt învinuiţi şi doi poliţişti, unul de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi celălalt de la Poliţia Capitalei, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ei fiind acuzaţi că în 6 şi 7 iulie au făcut verificări în baza de date a Poliţiei, după criteriul "Cojocaru Aspazia", deşi nu aveau în lucru o cauză penală.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul din Olt le-a declarat procurorilor Parchetului instanţei supreme că a accesat baza de date a Poliţiei după criteriul "Cojocaru Aspazia", pentru a vedea "ce faţă are" aceasta.

Potrivit probelor administrate în cauză, s-a stabilit că modalitatea de ameninţare cu moartea din 10 iulie a fost realizată "prin intermediul corespondenţei transmise în plic pe adresa Curţii Constituţionale, iar dovezile ştiinţifice au relevat că mesajul de ameninţare expediat în plic aparţine numitului Nicu Pîrlăţeanu".

Ameninţarea Aspazia Cojocaru a primit două ameninţări, una în noaptea de 5 spre 6 iulie, în două intervale orare, respectiv 22.00-23.00 şi 3.00-4.00, iar cea de-a doua prin mesajul transmis la Curtea Constituţională în 10 iulie, unde ameninţările proferate de Nicu Pîrlăţeanu" sunt extrem de agresive.

Nicu Pîrlăţeanu a fost identificat pe baza probelor ştiinţifice, a ADN-ului, ca autor al ameninţării cu moartea din data de 10 iulie, iar procurorii au făcut percheziţii la Penitenciarul Giurgiu, de unde au ridicat mai multe înscrisuri.

Este pentru prima dată când un judecător al Curţii Constituţionale este ameninţat în legătură cu votul pe care urma să-l dea în cadrul unei dezbateri a Curţii, declara atunci procurorul general, Laura Codruţa Kovesi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel