Klaus Iohannis, răspuns la ”guantanamizarea” României - VIDEO

Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis continuă să insiste și să militeze pentru lupta anticorupţie, la nici două zile de la conferința de presă în care vorbit despre acest subiect. După ce fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre ”guantanamizarea” României, actualul șef al statului a readus în actualitate, pe pagina sa de Facebook, un fragment din discursul susținut la Cotroceni.

Vezi și: KLAUS IOHANIS, bilanț după 100 de zile de președinte

"Corupția e ca o boală. Trebuie să i se aplice un tratament dureros, dar vindecător", a scris Klaus Iohannis la descrierea video-ului publicat joi pe pagina sa de Facebook.

"Putem să constatăm cu toţii că România se află într-o fază foarte intensă de combatere a corupţiei, acţiuni foarte vizibile, foarte multe ale parchetelor care se ocupă de aceste lucruri. Consider că este un lucru bun. Vedem - şi dumneavoastră, şi eu - aproape zilnic noi şi noi politicieni acuzaţi de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gândul la o întrebare: cum de au stat atâţia ani în spaţiul public şi nu a venit nimeni să verifice aceste chestiuni? Bine că se întâmplă şi acum, în ceasul al doisprezecelea. Trebuie să vă spun foarte clar: această fază intensă de luptă anticorupţie este urâtă, este foarte urâtă; iese la suprafaţă tot ce a fost şi tot ce este mai rău şi mai urât în politica românească. Însă vă asigur că fără această fază nu putem să ne facem bine", mai spune Klaus Iohannis în înregistrarea de acum două zile postată pe rețeaua de socializare.

 

Corupția e ca o boală. Trebuie să i se aplice un tratament dureros, dar vindecător.

Posted by Klaus Iohannis on 2 Aprilie 2015

Mesajul preşedintelui pare să fie o replică față de declarația anti-procurori făcută de Traian Băsescu, cel care a afirmat că asistăm la o "guantanamizare" a României. Fostul preşedintele a opinat că procurorii ţin acuzaţii "la beci" până când aceștia spun ce a declarat denunţătorul, o practică similară cu cea de la Guantanamo, unde suspecţii de terorism erau ţinuţi prizonieri "până ce spuneau ce voiau să audă ofiţerii CIA".

Vezi și: Traian Băsescu: Klaus Iohannis are dreptate. O notă de dispreț pentru pensionari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel