KATHE, AKANA! Primul festival internațional de teatru rom din România

KATHE, AKANA! Aici și acum! Here and Now!Primul festival internațional de teatru rom din România.

Prima ediție KATHE, AKANA! Festival Internațional de Teatru Rom prezintă, între 30 august și 6 septembrie, spectacole de teatru și cine-teatru, creații recente și premiere realizate de artiste și artiști romi profesioniști din Austria, Germania, Slovacia, România, Ucraina și Ungaria. Directorul artistic al festivalului Alex Fifea, dramaturg, actor și regizor rom, împreună cu Rodrigo Balogh (Ungaria), Mihaela Drăgan (România) și Andrei Șerban (România) au făcut selecția spectacolelor.

KATHE, AKANA! este o platformă culturală de prezentare, reprezentare, întâlnire și dialog care promovează diversitatea culturală, non-discriminarea, accesul la cultură și educația culturală în direcția combaterii stereotipurilor negative despre romi.

„Vrem să dăm o voce romilor și prin teatru și cultură. Este nevoie să ne cunoaștem și să ne recunoaștem, romi și ne-romi, pentru a putea reconcilia diferențele culturale istorice. Am făcut o selecție de spectacole care abordează tematici și estetici contemporane bazate pe documentarea realului și micro-istorii.”, spune Alex Fifea, directorul artistic al KATHE, AKANA! și continuă:

„KATHE, AKANA! are un mesaj social clar de educație, de conștientizare și întărire a unei identități pozitive, iar această diversitate culturală despre și mai ales cu romi, lucrează pentru o armonizare în interior, pentru comunitatea romă, cât și în exterior, pentru populația majoritară ne-romă.”, încheie Fifea.

Festivalul se desfășoară în aer liber, în Sectorul 5 al capitalei, la ARTHUB Bucharest și în sala de spectacole a Teatrului Evreiesc de Stat, dar are și un concert în deschidere și două spectacole online. Spectacolele sunt urmate de discuții deschise între artiști și public. Programul complet este disponibil mai jos. Accesul la evenimente se face cu respectarea normelor legale și sanitare în vigoare. Intrarea liberă, pe bază de rezervare la [email protected], în limita locurilor disponibile. Informații pe www.katheakana.ro și Facebook http://fb.me/katheakana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel