Urmărește emisiunea live



Judecătorul Adrian Bordea o va înlocui pe Mona Pivniceru în CSM

bordea dc
bordea dc

Judecătorul Adrian Bordea a fost desemnat, luni, prin vot secret, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pe locul rămas vacant după demisia Monei Pivniceru, care ocupă actual funcția de ministru al Justiției.

Adunarea generală a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) l-a ales prin vot secret pe Adrian Bordea, să îi reprezinte în CSM. Rezultatul votului va trimis CSM-ului. Până în 15 noiembrie, va fi transmisă la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) solicitarea verificării dl. Bordea. În 2 octombrie plenul Senatului l-a validat pe Adrian Bordea ca membru interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, acesta ocupând locul rămas liber în urma numirii Monei Pivniceru în funcția de ministru al Justiției. Validarea noului membru CSM a fost aprobată cu 63 de voturi ”pentru” și o abținere.

Adrian Bordea le-a zis senatorilor jurişti că urmează să ocupe acest loc pentru un mandat de câteva luni de zile, fapt pentru care poate propune doar proiecte privind acest mandat limitat privitoare la infrastructura sistemului judiciar, spaţiile de lucru sau resursele umane limitate din justiţie. "Consider că ar fi utilă şi sper ca şi forul legislativ să aprecieze acest lucru, ar fi utilă o lege proprie de organizare a instanţei supreme, colective de lucru în cadrul instanţei noastre, din care fac şi eu parte, se ocupă de elaborarea acestui act normativ nu pentru a delimita instanţa supremă de celelalte, ci pentru a-i asigura rolul constituţional pe care îl are", a declarat acesta.

Mona Pivniceru a demisionat în august din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ulterior fiind numită la propunerea prim-ministrului Victor Ponta, ministru al Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel