Italia, afectată de criză, calcă pe urmele Greciei

Zece orașe din Italia riscă să intre în faliment, iar școlile s-ar putea să rămână închise în toamnă din cauza măsurilor drastice de reducere a cheltuielilor bugetare.

Perspectiva financiară a Italiei s-a înrăutățit după ce, ieri, economiștii au avertizat că zece orașe, majoritatea din Sudul Italiei, sunt la pragul falimetului.

Avertismentul vine la câteva zile dupa ce prim-ministrul italian, Mario Monti, şi-a exprimat îngrijorare față de situația economică din Sicilia. Potrivit presei italiene, orașele care riscă să intre în faliement sunt Napoli, Palermo și Reggio Calabria, dar, pe lista falimentarelor, se află și orașul nordic, Alessandria.

Datoriile înregistrate de cele zece orașe italiene sunt puse pe seama proastei administrări, a cheltuielilor excesive, a angajărilor necontrolate, a corupției și a mafiei.

Guvernul Monti vizează reducerea datoriei publice de 2.000 de miliarde de euro prin dizolvarea a 64 din cele peste o sută de provincii italiene. Ma mult, Guvernul plănuiește să taie 500 de milioane de euro de la bugetele provinciilor în acest an, informează HotNews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel