Isărescu: Reîntregirea salariilor bugetarilor va avea impact limitat dacă se respectă ţinta de deficit bugetar

isarescu
isarescu

Reîntregirea salariilor bugetarilor va avea un impact limitat dacă se respectă ţinta de deficit bugetar prevăzută în acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi va duce mai degrabă la refacerea graduală a cererii interne guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

'Am înţeles din intervenţiile guvernului, din explicaţiile care s-au dat, că această recuperare bugetară, în consonanţă cu faptul că atunci când a fost acceptată de Curtea Constituţională s-a vorbit despre caracterul temporar, că această recuperare se face cu păstrarea obiectivelor, ţintelor bugetare convenite cu FMI. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci impactul este limitat', a spus Isărescu.

Ţinta de deficit bugetar stabiltă de autorităţi pentru acest an este de 1,9% din PIB pe metodologia cash şi 3% pe metodologia ESA a Uniunii Europene. După primele două luni din 2012, bugetul general consolidat înregistra un deficit de 2,7 miliarde lei, reprezentând 0,44% din PIB.

Preşedintele Traian Băsescu, a arătat, recent, la B1 TV, că reîntregirea salariilor bugetarilor se poate realiza începând cu luna iunie a acestui an, în condiţiile menţinerii ţintei de deficit bugetar pentru 2012, de 1,9% din PIB, şi ajustării cheltuielilor materiale şi a banilor care mergeau pentru campania electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel