Isărescu: "Nu știu ce se va întâmpla"

mugur isarescu
mugur isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că nu știe ce va urma și pentru a strabili o strategie pentru România trebuie analizat dacă este o perioadă post-criză sau dacă se va prelungi. 

"O primă întrebare dacă vrem să desluşim o strategie pentru România: suntem într-o lume care este post-criză sau criza se va prelungi? (...) Orice răspuns îşi va găsi rădăcina în o altă întrebare: cum definim criza?", a afirmat Isărescu la seminarul "Strategica: On strategies in a challenging world", organizată de BNR şi SNSPA, scrie Mediafax.

Isărescu a povestit "Cred că toţi suntem prizonierii vieţii pe care am trăit-o şi pe care încă o avem pe acest pământ şi reacţionăm pe măsură. Am intrat în viaţa matură, relativ publică, în 1971, când se prăbuşea un sistem, sistemul Bretton Woods, sistemul postbelic, tot vreo 40 de ani, bazat pe un preţ al aurului de vreo 35 de dolari pe uncie. Şi am văzut cum tot ce era adevărat până în '71 şi ce citisem eu nu mai era adevărat în gândirea economică, cursurile nu mai trebuiau să fie fixe, nu făceau bine, făceau mai mult rău, aurul nu mai trebuia să fie etalon monetar".

"Cred că suntem la sfârşitul unui ciclu de 40 de ani, nu prea ştiu ce urmează" a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel