Ionel Dancă (PNL): "Economia a fost dusă într-un punct mort"

Ionel Dancă, purtător de cuvânt PNL
Ionel Dancă, purtător de cuvânt PNL

Ionel Dancă apreciază că liderii coaliţiei de guvernare "au scăpat guvernarea din mână, pentru că cifrele oficiale arată că au dus economia într-un punct mort".

 

Purtătorul de cuvânt al PNL a sesizat într-o declaraţie de presă de miercuri că "Într-un mod absolut ireal, liderii PSD și ALDE l-au scos din nou în față pe vicepremierul Viorel Ștefan să contrazică cifrele oficiale care arată că într-un singur an de guvernare au făcut praf creșterea economică a României."

"Mai întâi, președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit public și a atras atenția că situația veniturilor bugetare în primul trimestru nu este în regulă și că lipsesc peste 3 miliarde de lei la nivelul încasărilor programate pentru primele trei luni. Imediat, a fost scos vicepremierul Viorel Ștefan să contrazică datele oficiale la care făcea referire Președintele României și care erau publicate chiar de Ministerul Finanțelor Publice.

Momentul respectiv, din urmă cu o săptămână, a fost jenant pentru orice economist de bună-credință pentru că Viorel Ștefan a răspuns la avertismentele președintelui României privind situația bugetară critică a țării din primul trimestru cu date pentru primele patru luni care, pur și simplu, nu există oficial nici în momentul de față." declară Dancă.

El mai susţine că "Acum, o altă instituție publică, în subordinea Guvernului, Institutul Național de Statistică a publicat primele date oficiale privind creșterea economică din primul trimestru. Și, veste șoc, după numai un an de guvernare populistă și haotică, datele statistice arată că economia României a suferit o stagnare în primul trimestru al acestui an față sfârșitul anului trecut.

În termeni reali, avansul PIB în primul trimestru din 2018 fost zero față de ultimul trimestru din 2017 și dacă situația se repetă și în trimestrul doi al acestui an, putem vorbi chiar de o recesiune tehnică a economiei.

Este, într-adevăr, greu de crezut că am ajuns aici. Să preiei guvernarea cu o creștere economică solidă de 4,8% în 2016, să dai foc la economie prin măsuri populiste care au urcat rata anuală de creștere economică la 6,9%, după care să te prăbușești la un ritm de creștere economică trimestrială de 0%, arată prostia și nepriceperea economică a lui Liviu Dragnea și a premierilor lui și falimentul politicilor economice promovate de o guvernare habarnistă." se mai precizează în declaraţia de presă.

"Drept răspuns, în loc să admită situația economică gravă în care ne aflăm și să ia măsuri urgente, guvernul condus de Liviu Dragnea l-a scos din nou pe Viorel Ștefan să explice că de fapt totul e bine și că cifrele publicate de INS privind creșterea economică sunt altele. În ciuda efortului propagandistic al PSD, care nu mai convinge pe nimeni, economia României este într-un moment critic și această guvernare trebui oprită până nu e prea târziu." încheie Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel