EXCLUSIV  Ion Viorel, interviu. Omul cu care Geoană vrea să dea lovitura la primărie

Antrenorul echipei de fotbal Gloria Buzău, Ion Viorel, a luat decizia de a candida pentru Primăria Buzău, din partea Partidului Social Românesc, formaţiunea politică a lui Mircea Geoană. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC News, Ion Viorel ne-a spus de ce ar vota oamenii, pentru funcția de edil, un triplu campion al României.

DC News: De ce ar alege buzoienii un antrenor de fotbal pentru Primăria Buzău? Concret, cum vă ajută experiența acumulată până acum pentru funcția de primar?

Ion Viorel: Buzoienii pot alege un antrenor de fotbal, asa cum pot alege un inginer, un doctor, o asistenta medicala, un scriitor, o actrita sau un maistru. Postul de primar nu este conditionat de o cariera profesionala specifica. Ca sa fii primar bun, trebuie sa ai capacitatea de a conduce eficient, vointa de a realiza ce ai promis cetatenilor, stiinta de a atrage langa tine o echipa de profesionisti in cat mai multe domenii legate de administratie si, poate, cel mai important, dorinta de a face bine oamenilor si orasului, intr-un mod corect si cinstit.

Am cea mai mare notorietate publica dintre candidatii inscrisi pentru functia de primar al Municipiului Buzau. Sunt convins ca, atunci cand se gandesc la Ion Viorel, cei mai multi dintre buzoieni il vad pe fotbalistul care a calificat Gloria Buzau in prima divizie a tarii, pe triplul campion al Romaniei, sau pe antrenorul echipei lor de suflet. Multa lume nu stie ca sunt si manager in sensul economic al termenului, ca stiu sa conduc o afacere. Stiu sa conduc o firma si stiu sa o fac cu rezultate pozitive. Voi folosi aceasta experienta si in activitatea de primar.
Experienta acumulata nu este insa un factor determinant pentru a fi un bun primar. In primul rand, esential este SA VREI SA FACI BINE, SA RAMANA CEVA DE PE URMA TA si nu sa-ti ramana tie ceva neaparat. Daca acest gand ar fi singurul din mintea fiecarui primar din tara asta, Romania ar fi o tara infloritoare.

DC News: Nu ați avut dubii să intrați în această cursă care de 20 de ani este câștigată la Buzău doar de PSD?

Ion Viorel: Inainte de a accepta sa intru in lupta pentru castigarea functiei de primar al Buzaului, am analizat extrem de atent situatia. Am intors lucrurile pe toate fetele, am discutat cu familia, cu colaboratorii cei mai apropiati, cu prietenii mei si, in cele din urma, am acceptat. A trebuit sa iau multe elemente in calcul: incetarea activitatii de tehnician sportiv in fruntea Gloriei, intrarea intr-o lupta de cele mai multe ori murdara, posibilitatea de a-mi fi atacata persoana si familia, asa cum se intampla deseori in Buzau, renuntarea la o anumita zona de confort si de liniste pe care o are fiecare cetatean obisnuit si multe altele. Eu sunt insa genul de om care, atunci cand a spus ceva, nu mai vireaza dreapta sau stanga, ci merge doar inainte. In momentul in care i-am spus "da" domnului Mircea Geoana, un politician de mare clasa si un om fata de care am un respect deosebit, am facut-o fara nicio urma de dubiu, de indoiala sau de parere de rau.

Ce m-a facut sa intru in lupta si sa nu mai privesc "meciul" politic de pe margine a fost o reactie de nemultumire totala fata de felul in care a fost condus spre dezastru acest oras, reactie combinata cu dragostea sincera si totala pe care o port orasului meu si buzoienilor. Eu iubesc Buzaul cu toata inima si am demonstrat asta cu varf si indesat in cariera mea. Cred ca buzoienii s-au saturat nu numai de pesedisti, ci si de politicieni, in general. Eu nu sunt politician, cu toate ca este normal sa fi ales o platforma politica de sprijin. Cred ca asa- zisii independenti nu sunt o solutie. Degeaba castigi ca independent daca esti la mana unui Consiliu Local politic. Esti la mana politicienilor si politicienii fac numai ce doreste partidul. Nu iti poti indeplini niciun punct din program cu un Consiliul ostil. Desi am sprijinul PSRO, un partid nou, tanar si energic, eu nu sunt politician si, mai mult ca sigur, nu voi fi niciodata. Eu vin in fata oamenilor exact asa cum ma cunosc ei: inimos, intreprinzator, implicat, sincer, fara falsitate, deschis catre oricine si aspru cu cei care nu stiu sa fie oameni sau sa joace corect.

(w670)

DC News: Ați stat de vorbă cu buzoienii. Ce vă spun? De ce sunt nemulțumiți? Care sunt soluțiile pe care le-ați oferit la problemele lor?

Ion Viorel: Am stat de vorba cu buzoienii in campanie, dar asta nu este un “sport” nou pentru mine. Ma cunosc aproape toti buzoienii si de ani de zile stau de vorba cu ei, asa ca le cunosc problemele, nemultumirile, asteptarile si sperantele. In Buzau, oamenii au ajuns la un nivel de insatisfactie fata de politicieni greu de analizat si de transpus in cuvinte. Nemultumirea lor este generala, dar, daca mi se cere sa fac un clasament al problemelor locale, acesta ar contine starea jalnica a strazilor si a trotuarelor, calitatea slaba a serviciilor publice din municipiu, rata mare a somajului si numarul mic de posibilitati de angajare, gradul ridicat de coruptie in administratie, locurile de parcare, problema cainilor fara stapan, sistemul medical la pamant si lipsa de locuri din gradinite si scoli. Problemele noastre, ale celor care locuim in Buzau, sunt insa mult mai multe. Cand mi-am conturat Programul pentru Buzau, adica obiectivele pe care le propun buzoienilor pentru urmatorii patru ani, am selectat cele mai importante zece probleme pe care le avem ca municipiu, pentru care am identificat urmatoarele tinte:

1. Strazi si trotuare reabilitate 2. Scaderea impozitelor si taxelor locale 3. Subventionarea taxei pe apa meteo din bugetul local 4. Eliminarea taxei de parcare si reamenajare urbanistica pentru sporirea locurilor de parcare 5. Renasterea economiei buzoiene, prin atragerea de investitori si crearea de locuri de munca 6. Crearea unui program de constructie de case pentru tineri 7. Cinste, corectitudine si transparenta in cheltuirea banului public 8. Rezolvarea problemei cainilor vagabonzi 9. Cabinet stomatologic gratuit in cadrul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean 10. Revitalizarea sportului buzoian.

Fiecare punct din cele 10 este detaliat zi de zi, in campanie, in fata oamenilor, la emisiunile televizate sau pe Facebook, acolo unde exista o interactiune deosebita cu buzoienii.

Solutiile pe care le propun si obiectivele pe care imi doresc sa le ating nu sunt stiintifico-fantastice. Exista probleme uriase in Buzau, dar care pot fi rezolvate prin solutii simple. Ai nevoie doar de cateva elemente: sustinerea populara, dorinta puternica de a face bine, combinata cu lipsa intereselor necinstite si o echipa de oameni bine pregatiti care sa execute planul.

(w670)

(FOTO: Mircea Geoană și Ion Viorel la Buzău)

DC News: Aveți un serial interesant pe Facebook: 'Lovituri de pedeapsă'. Cum v-a venit ideea?

Ion Viorel: Oamenii s-au saturat de politica, stimata domnisoara. S-au saturat si de politicieni care vin, odata la patru ani, cu proiecte marete si cu zeci de obiective, pe care le uita a doua zi dupa ce au fost alesi. Vor sa vada oameni reali, cuvinte adevarate. Intr-una dintre seri, eram alaturi de cativa colaboratori tineri din echipa mea si discutam cu acestia capitolele pe care trebuia sa le includem in Programul pentru Buzau. In cadrul acelei discutii, in timp ce ma plangeam de delasarea politicienilor si de lipsa vointei de a face ceva pentru orasul asta, unul dintre tinerii din jurul meu mi-a spus: "Ar trebui sa le arati cartonasul rosu, nea Vio!". De aici mi-a venit ideea de a spune lucrurilor serioase pe nume, intr-o forma simpla, pe intelesul tuturor, dar aparent in gluma. Asa s-a nascut ideea "Loviturilor de pedeapsa". Ele sunt clipuri video de dimensiuni mici, a caror tematica este corespunzatoare punctelor din Programul pentru Buzau. Receptia serialului la nivelul buzoienilor a fost fantastica, chiar si Mircea Geoana remarcand faptul ca inceputul serialului a primit mai multe vizualizari decat clipurile video ale candidatilor din Capitala. Vreau sa stiti ca cele cateva zeci de mii de vizualizari sunt ale cetatenilor buzoieni, ceea ce inseamna ca ideea mea a ajuns in casele majoritatii votantilor din municipiu. Pe unde merg, in campania din municipiu, toata lumea ma intreaba ce episod urmeaza sau ma roaga sa filmez si la ei in cartier. Tinerii sunt cei care, in primul rand, au apreciat acest gen de a spune pe bune despre ce e vorba in Buzau.

Sa nu intelegeti ca merg numai pe ideea de parodiere a problemelor Buzaului. Nu! Fiecare aparitie a cate unui episod din "Lovituri de pedeapsa" este urmata de versiunea serioasa din Programul pentru Buzau, in care arat oamenilor ca stiu perfect despre ce este vorba si am si un plan concret pentru rezolvarea fiecarei probleme.

*Cea de-a doua parte a interviului va fi publicată în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel