Ion Caramitru, decorat de Casa Regală

caramitru
caramitru

Actorul Ion Caramitru a primit, miercuri, la Palatul Elisabeta, decoraţia regală "Nihil Sine Deo" , aceasta fiindu-i conferită de Principesa Margareta. Decoratia regala "Nihil Sine Deo" este o distincţie ce se acorda prin decizia Şefului Familiei Regale a României.

Caramitru a declarat că distincţia îl onorează în mod cu totul deosebit şi l-a elogiat pe Regele Mihai, despre care a spus că este un "personaj istoric cu totul ieşit din comun".

Aceeaşi decoraţie i-a mai fost conferită, anul acesta, şi sopranei Nelly Miricioiu, pentru că a dus renumele României pe toate meleagurile, pentru demnitatea şi profesionalismul dovedite pe parcursul întregii sale cariere şi pentru susţinerea publică a evenimentelor Familiei Regale.

"Decoraţia regală 'Nihil Sine Deo' poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil numar de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.(...) Decoraţia regală 'Nihil Sine Deo' se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalităţi în viaţă, cetăţeni români şi străini", potrivit regulamentului de acordare a decoraţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel