Ioan Godea, fost director al Muzeului Satului din București, a murit

Profesorul universitar doctor Ioan Godea, fost director al Muzeului Satului Bucureşti şi al Muzeului de Artă Populară din Montreal, Canada, a murit, vineri, la 71 de ani.

Trupul neînsufleţit al lui Ioan Godea este depus la casa sa din comuna Bârsa, judeţul Arad, unde va avea loc duminică slujba de înmormântare, potrivit Agerpres

Ioan Godea s-a născut în 16 iunie 1943. A absolvit Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie-Filosofie în 1963, iar între 1973 şi 1976 a urmat cursuri doctorale la Institutul de Istoria Artei din Bucureşti. A fost profesor de istorie, muzeolog, director la diferite muzee, conducător de doctorat, participant la congrese, expoziţii şi sesiuni ştiinţifice. A editat reviste ştiinţifice şi de cultură, fiind răsplătit cu premii academice şi distincţii didactice.

În perioada 1973-1979 a fost şeful Secţiei de etnografie la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea. În intervalul 1979-1983 a ocupat aceeaşi funcţie la Muzeul Banatului - Timişoara. În perioada 1986-1989 a fost director al Muzeului de Artă Populară din Montreal, Canada. Între anii 1990 şi 1997 a ocupat funcţia de director al Muzeului Satului Bucureşti. În intervalul 1993-1994 a fost director în cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor.

Între anii 2000 şi 2007 a fost cercetător principal gr. I la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, iar în ultimii nouă ani de viaţă a fost profesor universitar la Universitatea din Oradea - Facultatea de Construcţii şi Arhitectură. Operele sale de căpătâi sunt teza de doctorat "Monumente de arhitectură populară din nord-vestul României. Biserici de lemn", pagini monografice "Lunca Teuzului. Morcila" (Bucureşti 1990), coautor fiind Ioan Coste şi "Târgul de fete" - 2010, coautorul fiind Narcisa Ştiucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel