Ioan Căbulea, demis din MAI. Anghel Andreescu numit în locul acestuia

cabulea
cabulea

 Chestorul Ioan Căbulea a fost retras din funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, în locul acestuia fiind numit chestorul  Anghel Andreescu, a anunţat, marţi, ministrul  Mircea Duşa.

Ioan Căbulea este pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind listele electorale de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Procurorii au deschis dosarul după ce MAI a trimis o evidenţă a listelor electorale la solicitarea Curţii Constituţionale, apoi, a doua zi dimineaţă, MAI a trimis o nouă comunicare către CCR, în care spunea că nu îşi asumă evidenţele respective.

 În locul lui Nicolae Căbulea va fi numit generalul Anghel Andreescu, care a mai deţinut această funcţie în perioada 2005-2009. De-a lungul carierei, Andreescu a fost şef al Jandarmeriei şi al SPP.

 Ministrul a precizat că decizia de înlocuire a fost semnată de premierul Victor Ponta.  Ioan Căbulea coordona, din mai, Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul ministerului.

 Anghel Andreescu fusese numit la conducerea Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică în 20 ianuarie 2005.

 Anterior, Andreescu a fost comandant al Jandarmeriei Române, în perioada 1999 - 2001, director al Serviciului de Protecţie şi Pază, între 1998 şi 1999, şi comandant al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bucureşti, între 1997 şi 1998.

 El a devenit cunoscut în ianuarie 1999, când a reuşit să întrerupă marşul spre Bucureşti al minerilor conduşi de Miron Cozma, oprindu-i pe aceştia la Stoeneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel