Investițiile străine directe, mai mici cu 40% în primele nouă luni

euro2
euro2

Investițiile străine directe au scăzut, în primele nouă luni ale anului, cu aproape 40% față de perioada similară a anului trecut, totalizând 2,07 miliarde de euro.

Investiţiile străine directe au fost realizate în cea mai mare parte din participaţii la capital, consolidate cu pierderea netă estimată, care au însumat 1,338 miliarde de euro, restul intrărilor, de 732 milioane de euro, reprezentând credite intra-grup.

Conform Mediafax, în primele opt luni ale anului, investiţiile străine directe au ajuns la 1,956 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că în luna septembrie fluxul de capital străin care a intrat în România a fost de doar 114 milioane de euro. Faţă de luna august, când investiţiile străine directe au fost de 56 milioane de euro, în septembrie s-a înregistrat o creştere cu peste două ori. Comparativ, însă, cu luna septembrie din 2009, în a noua lună din acest an investiţiile au scăzut de peste trei ori, de la 350 de milioane de euro.

Anul trecut, investiţiile străine directe au scăzut la 4,89 miliarde de euro, jumătate din valoarea înregistrată în 2008, acoperind în proporţie de 96,9% deficitul de cont curent. În 2008, nerezidenţii au realizat investiţii străine directe în România de 9,49 miliarde de euro.

De asemenea, investiţiile străine directe nete au fost anul trecut de 3,5 miliarde de euro, companiile fiind nevoite să aducă aport la capital de 1,4 miliarde euro pentru acoperirea pierderilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel