Chinezii, dispuși să investească în Canalul Siret - Bărăgan

canal siret baragan
canal siret baragan

Un grup de investitori chinezi pregătesc o investiţie de milioane de dolari în România, prin construirea unui canal de 200 km din Siret spre Bucureşti.

Autor: Roxana Sabău

Investitorii chinezi s-au întâlnit deja cu autorităţile române pentru a discuta proiectul canalului Siret – Bărăgan.Canalul ar urmă să permită irigarea a 600.000 de hectare de teren agricol în Câmpia Română. Irigarea s-ar putea face fără consum de electricitate, apa ajungând pe terenurile agricole prin cădere.

Construirea canalului a început încă din perioada comunismului, fiind construiţi doar 11 kilometri dintre cei 198 câti sunt în total. Guvernul Român a investit, în ultimii 20 de ani, aproximativ 163,5 milioane de dolari în proiect. Însă costul pentru finalizarea lui ar ajunge la circa 4,335 miliarde de dolari, bani care ar urmează să fie investiţi de investitorii chinezi, printr-un parteneriat public-privat cu statul român.

De asemenea, canalul ar avea un excelent potenţial turistic. Aici ar putea fi construite cinci porturi: în oraşele Mărăşeşti, Râmnicu Sărat, Dridu, Buzău şi la Focşani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel