Interlopul Ghenosu ameninţă din închisoare: Când ies, se va cutremura lumea! Îi omorâm pe toţi!

florin ghenosu
florin ghenosu

Florin Ghinea, liderul grupării care trimitea femei în Irlanda pentru a se prostitua a fost interceptat în timp ce punea la cale agresarea mai multor oameni ai legii.

Florin Nicolae Ghinea, zis Ghenosu, coordona din penitenciar activitatea grupării pe care o conducea, prin intermediul locotenenţilor săi, liderul fiind constant informat atât de aceştia, cât şi de fetele care practicau prostituţia despre sumele de bani câştigate, se arată în rechizitoriul DIICOT, scrie realitatea.net.

Potrivit rechizitoriului prin care gruparea condusă de Ghenosu a fost trimisă în judecată, principala caracteristică a grupării este "modalitatea agresivă de a acţiona, impunându-se prin acte de violenţă, aduse, uneori la extremă".

Ghenosu şi locotenenţii săi îi copiau pe mafioţii din filmul "Naşul".

De altfel, susţin procurorii DIICOT, grupul infracţional organizat a fost constituit şi coordonat de către Florin Nicolae Ghinea anterior iniţierii cercetărilor în cauza care formează obiectul prezentului dosar, activitatea acestui grup continuând după momentul punerii în libertate a acestuia şi a celorlalţi membrii ai grupării într-un alt dosar, aflat în prezent pe rolul Tribunalului Prahova, dar şi după rearestarea acestuia.

Gruparea Ghenosu acţiona pe linia traficului de persoane, iniţial cu componentă naţională şi ulterior transfrontalieră, pentru ca după un timp, în urma unor modificări legislative, să se specializeze în activităţi de proxenetism ori infracţiuni informatice, care aduceau beneficii materiale importante, dar şi de şantajare a unor persoane. Mai mult, anchetatorii spun că membrii grupării au depus eforturi pentru a îngreuna probarea infracţiunilor.

Activitatea în Irlanda a fost condusă de liderul grupării în mod direct sau, după arestarea sa, prin Eugen Neacşu. Un rol important l-a avut şi Petre Mierloiu, zis "Sami", fiind cel care coordona activitatea, identifica locaţii unde erau cazate tinerele şi strângea sumele de bani câştigate de acestea, pe care ulterior le aducea personal în ţară.

Astfel, se identifică o organizare pe paliere a grupării Ghenosu, o parte a membrilor desfăşurând activităţi de proxenetism, o altă parte acţiuni ce presupune utilizarea actelor de voilenţă în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, existând, însă, şi membrii (de regulă, dintre persoane apropiate liderului) care au fost implicaţi în ambele tipuri de activităţi infracţionale. "Este de evidenţiat faptul că structura grupului criminal s-a păstrat,în principal în timp, fiind strict ierarhizată, fiecare membru având atribuţii precis determinate", se mai arată în rechizitoriul DIICOT.

Totodată, aşa cum rezultă din interceptările telefonice făcute în cauză, Eugen Neacşu acţiona la comanda lui Florin Ghinea, închis în Penitenciarul Rahova, care a fost permanent informat telefonic despre acţiunile întreprinse de către membrii grupului infracţional organizat şi care stabilea linia de urmat a acestora.

În ceea ce priveşte actele de şantaj în care a fost implicată gruparea, anchetatorii au identificat până în prezent 19 victime, care au fost obligate să plătească "taxe de protecţie" sau să returneze sume pretins împrumutate.

De altfel, în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT sunt redate mai multe convorbiri telefonice purtate de Ghenosu atât cu locotenenţii săi, cât şi cu tinerele care practicau prostituţia în Irlanda. Într-una dintre convorbirile interceptate, din noiembrie 2010, Ghenosu vorbeşte cu Eugen Neacşu despre o viitoare răzbunare împotriva anchetatorilor.

Florin Nicolae Ghinea: Ce dracu, tot rău spre bine, de nu fac fapte când ies afară de nu se cutremură toată lumea.

Eugen Neacşu: Ştiu vărule, da' ce să zic la ora actuală, acum, în seara asta, la ce să mai mă gândesc, îţi dai seama că sunt şi eu înnebunit.

Florin Nicolae Ghinea: Băga-mi-aş ... în rău spre bine ! O fi rău spre bine când i-om omorî pe toţi. Să descărcăm încărcătoare în ei. Să îmi bag ... şi în Gardă şi în...

Eugen Neacşu: Hai, mă, calmează-te, nu mai vorbi pe telefoanele astea.

Florin Nicolae Ghinea: Băga-mi-aş .. în morţii ei de Gardă şi în familia lor, când ies afară dacă nu îi... pe toţi care îi am pe plan, care ştiu, de nu îi execut pe toţi. Mă doare în .. şi de Gardă şi de telefoane şi de tot. Să daţi, mă, dracu, dacă tot daţi clanul lui Ghenosu, tot mă daţi, tot... Staţi, mă, dracu, să mă daţi, băga-mi-aş ..în familia voastră şi în copiii voştrii ! Ce dracu, am luat-o razna, să moară mama !

Eugen Neacşu: Te cred, mânca-ţi-aş.

Florin Nicolae Ghinea: Dacă eram afară, dracu... (neinteligibil)

Eugen Neacşu: Te cred, eşti şi acolo, eşti cum eşti rău... Nu mai vorbi pe telefoane că mâine se dă o băşină şi tot ţie ţi le bagă în cap, mânca-ţi-aş .. ta, să moară mama dacă...

Florin Nicolae Ghinea: Să bage, frate, să găsească fapte să bage.

Eugen Neacşu: Păi îţi bagă, uite, îţi bagă la mişto două convorbiri... Dă-le în morţii lor de telefoane, vărule, mânca-ţi-aş ... ta, băga-mi-aş ... în morţii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel