Interdicția de vânzare a terenurilor către străini ar putea fi prelungită

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că va încerca să prelungească interdicţia străinilor de a cumpăra terenuri în România şi după finele anului 2013, dar că nu ştie dacă va reuşi, termenul în vigoare fiind impus prin Tratatul de aderare la UE.

 "În ceea ce priveşte liberalizarea pieţei funciare de la 1 ianuarie 2014, aşa cum arată Tratatul de aderare, aşa cum a fost semnat de preşedinte în 2005, nu putem să ridicăm această interdicţie după 1 ianuarie 2014. Este adevărat că e o preocupare a mea pe două direcţii: prima direcţie, fără să-mi iau un angajament, pentru că nu ştiu dacă se va putea acest lucru, este să încercăm să prelungim acest lucru", a spus, miercuri, Daniel Constantin.

 El a afirmat că, din câte ştie, Polonia este singura ţară care a prelungit această interdicţie şi că, pe de altă parte, trebuie sprijinită comasarea terenurilor, astfel ca valoarea acestora să fie mai mare.

 Cu cât este mai fărâmiţat terenul, cu atât valorează mai puţin, iar comasarea va duce la obţinerea unui preţ mai mare, în eventualitatea vânzării către cetăţeni străini, a spus Constantin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel