Întâlnire între delegaţia FMI şi liderii Coaliţiei, la Palatul Victoria

Liderii Coaliţiei de guvernământ se vor întâlni reprezentanţii FMI în România, astăzi la ora 19.00, la Palatul Victoria, ne-au declarat surse guvernamentale.

O misiune a FMI este prezentă începând de miercuri, 20 octombrie, la Bucureşti pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a spus, miercuri, că sunt întârzieri în ceeea ce priveşte legea salarizării unitare şi cea a pensiilor, dar a arătat că speră că acestea să fie recuperate. Franks a susţinut că ştie că au fost făcute presiuni privind majorarea salariului minim şi că acest lucru ar putea fi un avantaj, dar că trebuie făcută o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce înseamnă o eventuală majorare întrucât aceasta ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie. El a mai precizat că deficitul este de 4,4% şi că până acum nu s-au discutat alte cifre, iar la o primă vedere aceste date par a fi în regulă.

Camera Deputaţilor a votat, marţi, reducerea TVA la alimentele de bază la 5% şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei. Parlamentarii PDL au susţinut, apoi, că au votat aceste două legi din greşeală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel