Institutul Cultural Român, în premieră la târgul de carte de la Bruxelles

carti
carti

Institutul Cultural Român participă în premieră la târgul de carte de la Bruxelles, ce va avea loc în perioada 17 - 21 februarie. Ajuns la a 41-a ediţie, târgul adună peste 1000 de edituri din Belgia, Franţa, Quebec (Canada), Elveţia, Israel. La standul ICR, vor fi prezentate peste 450 de cărţi în limba română (apariţii din România, dar şi din Republica Moldova şi Serbia), precum şi traduceri în limba franceză.

Tema acestei ediţii este  „Lumea aparţine femeilor“. Literatura feminină contemporană va fi pusă în valoare printr-un program variat de conferinţe şi întâlniri.

Editura ICR va fi prezentă cu cele mai noi apariţii editoriale. Vor fi promovate programele de sprijinire a traducerilor finanţate de institut, care au permis apariţia a 200 de titluri în ultimii cinci ani. Scriitoarea clujeană Florina Iliş este invitata ICR la această manifestare literară de talie europeană.

Iliş a fost premiată în Franţa, în octombrie, de către revista Courrier International, cu Premiul pentru cea mai bună carte străină a anului 2010, romanul Cruciada copiilor (Cartea românească, 2005).

Fără să creadă în reţeta succesului, Florina Iliş a început să scrie Cruciada copiilor „când literatura română avansa într-o direcţie complet diferită celei spre care mă îndreptam eu (...) Nu cred că în cazul literaturii norocul este important. În ceea ce mă priveşte, cel mai important lucru mi se pare valoarea artistică a operei. Nu am scris niciodată şi nu voi scrie pentru succes. Eu nu mă grăbesc nicăieri. Sunt aici pentru a scrie cât mai bine“.

Programul Florinei Iliş prevede o dezbatere literară cu Luisa Antolín Villota, poetă si eseistă spaniolă, pe 18 februarie, o întâlnire cu traducătoarea de limba portugheză Teresa Leitao şi o întâlnire cu publicul cititor, urmată de o sesiune de autografe, la standul ICR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel