INS: Scădere economică de 0,7% în trimestrul III

Produsul Intern Brut (PIB) al României a scăzut în trimestrul III din 2010 cu 0,7 procente comparativ cu trimestrul II din 2010 şi cu 2,3% faţă de trimestrul trei din 2009, iar după primele nouă luni declinul faţă de ianuarie-septembrie 2009 a fost de 2,3%, potrivit datelor INS.

În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2009, PIB-ul s-a redus cu 2,3% pe seria ajustată sezonier şi cu 1,9% pe seria brută, informează Agerpres.

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, estima la mijlocul lunii septembrie că economia României ar putea ieşi tehnic din recesiune în trimestrul trei din 2010, dar ar putea reveni pe scădere în ultimul trimestru. El a explicat că fenomenul ciclic al ritmului de creştere trimestrial al economiei româneşti este extrem de pregnant şi arată o scădere în primul trimestru faţă de ultimul trimestru al anului precedent, creşteri uşoare în trimestrele doi şi trei şi o scădere în ultimul trimestru.

În trimestrul doi din 2010, România a înregistrat, pentru prima dată în ultimele trei trimestre, o creştere a economiei de 0,3 la sută, fapt considerat de mulţi analişti economici ca un prim semnal al ieşirii din recesiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel