INS: Producţia industrială a crescut cu 20,4%, în septembrie

Producţia industrială a crescut în luna septembrie faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 20,4%, respectiv cu 1%, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 4,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%.

În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 5,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,0%.

Astfel, în luna septembrie 2010, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 20,4%, creştere susţinută de industria prelucrătoare (+25,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,1%, respectiv cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (+70,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+20,3%), industria bunurilor de uz curent (+8,5%) şi industria bunurilor intermediare (+7,8%). Potrivit INS, industria energetică a scăzut cu 4,1%. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel