Înmatriculările Dacia din Franţa s-au dublat în iulie

dacia
dacia

În luna iulie, înmatriculările de autotorisme Dacia în Franța au înregistrat cea mai mare creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, chiar dacă  de la începutul anului piața auto franceză se află în declin.

Autor: Roxana Sabau

Deși modelele Dacia s-au regăsit printre preferințele francezilor, înmatriculările totale ale grupului Renault au înregistrat scăderi de circa 5,8%. Raportat la aceeași perioadă a anului precedent, înmatriculările de autotorisme marca Renault au înregistrat o scădere de 17 procente, în timp ce modelele Dacia au înregistrat o creștere de circa 95%. Marca românească de autotorisme a înregistrat cea mai bună evoluţie dintre toate brandurile prezente pe piaţa franceză. Numărul înmatriculărilor de maşini noi s-a dublat la rândul, de la 4.575 în iulie anul trecut, la 9.128 anul acesta.

Una dintre cauzele scăderii cererii și prăbușirii vânzărilor din industra auto este pusă pe seama problemelor de pe piața euro, afectând mărci auto de renume.

Astfel,  potrivit datelor publicate săptămâna aceasta de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile piaţa autoturismelor noi din Franţa a scăzut în iulie cu 7% iar în primele şapte luni cu 13,5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel