Infecții respiratorii. Evoluție EXPLOZIVĂ a numărului de cazuri

Medicii susţin că în acest an au consultat mai mulţi pacienţi cu infecţii respiratorii faţă de anul trecut, creşterea fiind de 46,96% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu susține că în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului, în săptămâna 9-15 aprilie 2018 a crescut numărul de infecții respiratorii acute la 1.114 cazuri, număr reprezentând cu circa 52% faţă de cazurile raportate în săptămâna anterioară respectiv, cu 46,96% mai mare faţă de săptămâna omoloagă de anul trecut.

O treime sunt pneumonii

„Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 29%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani. Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 274 cazuri. Cele mai multe cazuri (66) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 15 de 34,67%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an", se arată într-un comunicat DSP Sibiu.

Puține infecții acute respiratorii

Aceeaşi sursă precizează că ponderea scăzută a internărilor cu infecţii acute respiratorii (3,14%) indică faptul că majoritatea formelor de boală au fost uşoare, iar ponderea internărilor cu afecţiunile clinice compatibile cu gripa - (35,71%) arată că au fost şi cazuri care au necesitat spitalizare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel