Inedit: Parchetul, amendat cu 5.000 de lei pentru o gafă. Cine a decis

ziaristă-violata
ziaristă-violata

O premieră s-a înregistrat, vineri, în România, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru gafa purtătoarei de cuvânt a instituției care a pronunțat în direct, în fața camerelor de televiziune, numele ziaristei violate săptămâna trecută. 

Potrivit ampress.ro, amenda a fost dictată prin decizia preşedintei Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Anca Opre.

„În fapt, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, București, în cadrul unei declarații de presă a Purtătorului de cuvânt, a dezvăluit numele și prenumele victimei unei agresiuni sexuale fără consimțământul acesteia, acordat în mod expres și neechivoc. În investigaţia realizată s-a constatat că operatorul nu a efectuat niciun instructaj Purtătorului de cuvânt cu privire la protecția datelor cu caracter personal în cadrul activității desfășurate în relația cu Mass-Media. În considerarea riscurilor asupra vieţii private a unui număr semnificativ de persoane, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dispus, de asemenea, ca operatorul sancţionat să întocmească un document din care să reiasă efectuarea unor instructaje purtătorilor de cuvânt ai operatorului privind protecția datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate în relația cu Mass-Media”, se precizează într-un comunicat al ANSPDCP.

Pe de altă parte, și Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat în urma gafei comise de purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, urmând să verifice dacă au fost încălcate regulile de deontologie profesională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel