Incredibilul efect al consumului de paste asupra organismului

Fotografie de la Engin Akyurt:
Fotografie de la Engin Akyurt:

Nu există o greșeală mai mare decât eliminarea pastelor din dieta ta zilnică. Reduceți mai degrabă porțiile și preferați tipul de paste integral care are un efect mai mare de sațietate. Iată de ce.

Pastele sunt alimentul cel mai de temut de cei care țin dietă. Acest lucru se datorează faptului că se crede, în mod eronat, că te îngrașă mai mult decât alte alimente.

Dar nu există o greșeală mai mare decât eliminarea pastelor din dieta zilnică. Da, este adevărat, pastele conțin un procent bun de carbohidrați rafinați (considerați cei mai mari dușmani ai celor care încearcă să slăbească), dar abundă și în alți nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului, spre deosebire de prăjiturile și gustările ambalate, potrivit unui articol publicat de Today.

145 g de paste fierte conțin aproximativ 38 g de carbohidrați, 7,7 g de proteine ​​și 0,6 g de grăsimi. 

Aceeași cantitate de paste fierte conține aproximativ un sfert din necesarul zilnic de vitamine B1 și B9, jumătate din necesarul de seleniu și 10% din necesarul de fier. Prin urmare, dacă vrem să reducem aportul de carbohidrați rafinați, să tăiem mai întâi deserturile și nu pastele.

Echilibrul corect între macronutrienți

Conform recomandărilor experților, ar trebui să obținem 45-65% din energie din carbohidrați, 10-30% din proteine ​​și 20-35% din grăsimi. Raportul a fost stabilit pe baza unei alimentații sănătoase și a fost conceput pentru ca fiecare dintre noi să obțină suficiente vitamine și minerale.

Este mai ușor să slăbești dacă mănânci paste în mod regulat

Pastele nu sunt inamicul dietei. În contextul unei alimentații sănătoase, s-a demonstrat că oamenii pierd mai mult în greutate atunci când dieta lor include paste în mod regulat.

Mai mult, o revizuire sistematică a zece studii diferite a constatat că pastele ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge scăzut, cu toate avantajele pe care le rezultă, în comparație cu pâinea sau cartofii.

Prin urmare, în loc să renunțați la spaghete, reduceți porțiile din feluri de mâncare și preferați pastele integrale care, datorită conținutului ridicat de fibre, aduc beneficii importante pentru sănătatea intestinală și vă ajută să vă simțiți mai sațiați

”Pastele pot fi introduse în dieta noastră și de 5 ori pe săptămână, având însă grijă să echilibrăm aportul caloric corect pe baza meselor consumate în restul zilei și făcând puțin mișcare”, spune nutriționistul Ester Brucci.

Consumul de paste la cină combate insomnia și stresul

Dacă se consumă la cină, în cantități potrivite, nu numai că nu te îngrașă, dar favorizează și odihna și reduce stresul. Totul datorită triptofanului și vitaminelor B prezente în paste, potrivit unui studiu din 2019 al Spitalului Brigham and Women din Boston, publicat în revista științifică ”The Lancet public Health” .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel