Închisoare pentru cinci adolescenții criminali din Marea Britanie

15658676
15658676

Cinci adolescenți au fost condamnați la închisoare pe viață, după ce au ucis un tânăr  de 15 ani care se îndrepta spre o școală din sudul Londrei.

Autor: Ana-Maria Anițoiu

Criminalii, care aveau vârste cuprinse între 15-17 la vremea respectivă, l-au ucis pe Zac în afara campusului şcolar din West Norwood, din sudul Londrei, în iulie 2010. Tânărul a murit în grădina unei case la doar câţiva metri de şcoală.

El a fost înjunghiat de patru ori, două dintre lovituri atingându-i inima.

Instanţa a aflat că gașca de tineri a fost înarmată cu cel puţin două cuţite tip baionetă şi au mers în mod deliberat la şcoală, pentru a-l ataca pe Zac.

Helder Demorais, cu vârsta de 18 ani, Ricardo Giddings, 17 ani, Jamal Moore, 17 ani, şi Kyle Kinghorn, 18 ani, au fost condamnați pentru crimă şi au primit o sentință de 14 până la 18 ani.

Shaquille Haughton, 16 ani, a fost găsit vinovat de omor prin imprudenţă şi condamnat la 12 ani de închisoare.

Toți acești tineri fuseseră condamnați anterior pentru că purtau asupra lor cuţite. La condamnare, judecătorul le-a spus: "Acesta a fost o problemă de clan, ați mers împreună pentru a vâna victima ca o haită de copoi”. "A fost un caz vicios, şocant şi dezgustătoar de violenţă în afara unei şcoli într-un moment când elevii şi profesorii se pregăteau să înceapă o altă zi de școală."

Mama lui Zac, Shakira, a declarat: "Aceasta este sentința noastră pe viață. Simt că cei 15 ani pe care i-am petrecut crescându-mi fiul și toate speranțele și visele pe care le-am avut, au fost în zadar.” "N-am crezut niciodată ca îmi voi îngropa vreunul dintre copiii mei, să nu mai vorbim de băiețelul meu. El a fost ucis într-un mod atât de crud și fără inimă."

Cei cinci au fost membri ai GAS (Guns and Shanks), clanulde la Brixton. Zac a fost asociată cu rivalul, TN1 (Trust No One), clanul de la Tulse Hill.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel