Incendiul din Masivul Bucegi s-a redus în intensitate

incendiu-bucegi
incendiu-bucegi

Incendiul izbucnit în 15 iulie în Masivul Bucegi s-a redus în intensitate, iar miercuri mai exista un singur focar activ, focul arzând mocnit, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Prahova, în cursul zilei de miercuri elicopterul Ministerului Administraţiei şi Internelor care a intervenit în ultimele două zile a făcut trei zboruri în zona de incendiu, unde a continuat să arunce saci încărcaţi cu apă, astfel încât miercuri la orele prânzului în zonă mai era activ un singur focar de incendiu, scrie Mediafax.

Focul arde mocnit pe o suprafaţă mai mică de 200 metri pătraţi, precizează reprezentanţii ISU Prahova.

Conform acestora, în cursul zilei de miercuri pompierii militari, împreună cu angajaţii Direcţiei Silvice Prahova, urmează să sape un şanţ în zona de protecţie formată marţi prin defrişarea vegetaţiei din jurul perimetrului cuprins de incendiu, pentru a împiedica propagarea incendiului.

Incendiul a izbucnit în urma unui trăsnet, la altitudinea de 1.700 de metri în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale a României şi care se află în administrarea Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel