Încă o amendă luată de Amurco Bacău pentru poluare cu amoniac

ceata-poluare-amoniac-bacau-
ceata-poluare-amoniac-bacau-

Luni, comisarii Agenţiei de Mediu şi Gărzi de Mediu au fost solicitaţi de mai mulţi cetăţeni din zona de sud a oraşului Bacău, unde s-a constatat un miros înţepător de amoniac, informează Deşteptarea.

Autor: Adi Stroescu

ceata-poluare-amoniac-bacau-"Ceaţa a favorizat concentrarea la sol a amoniacului", a explicat Titi Secară, şeful Gărzii de Mediu Bacău. Măsurătorile Agenţiei de Mediu au indicat depăşiri ale valorii limită impuse de autorizaţia de mediu (în condiţii de calm atmosferic), de 0,30 mg/mc în trei puncte diferite din municipiu.

Astfel pe Calea Republicii, în două puncte, s-au înregistrat valori de 0,61 şi 0,41 mg/mc, în timp ce pe strada Nicu Enea, concentraţia era de 0,33 mg/mc.

"Vom face verificările care se impun şi vom lua în calcul şi aceste măsurători. În funcţie de rezultate, vom lua măsurile care se impun, dar vorbim şi despre o sancţiune contravenţională", a mai spus şeful Gărzii de Mediu Bacău.

De la începutul anului, societatea Amurco a fost amendată de trei ori pentru astfel de episoade, valoarea totală a sancţiunilor ajungând la 100.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel