În dosarul fraudelor bancare au fost reținute 20 de persoane

frauda
frauda

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a reținut 20 de persoane și a dat interdicție de a părăsi țara altor 21. Printre cei reținuți se numără  Ioan Creștin și Marius Locic, dar și trei directori de bănci, doi notari și doi evaluatori. 

Procurorii DIICOT au emis 20 de ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, și 21 de ordonanțe de obligare de a nu părăsi țara, pentru 30 de zile.

Procurorii susțin că membrii grupului infracțional ar fi fost sprijiniți de șapte directori generali sau directori comerciali ai unităților bancare. Ei sunt acuzați că au coordonat procedurile de seleție a firmelor, au dat avize pentru risc și au aprobat credite, deși documentele firmelor nu întruneau cerințele legale. Gruparea a mai fost sprijinită de șapte funcționarii ai băncilor, care au gestionat dosarul de acreditare, potrivit Adevărul.

Membrii grupării ar fi beneficiat şi de sprijinul unor evaluatori autorizaţi, prin întocmirea unor rapoarte de evaluare pentru bunuri imobile estimate la valori mai mari decât cele reale, în vederea ipotecării lor cu ocazia încheierii contractelor de creditare, potrivit procurorilor DIICOT.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi patru notari publici care ar fi încheiat şi autentificat contractele de garanţie ipotecară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel