În curând puteţi slăbi doar dacă mestecaţi o gumă

Pentru a pierde în greutate, oamenii trebuie să mănânce mai puţin, dar cel mai mare obstacol în schimbarea obiceiurilor alimentare este foamea. Cercetătorii ştiu că există un hormon cheie în sistemul umanitar care reglează apetitul  numit PYY. Acesta poate reduce senzaţia de foame în exces. Până acum a fost imposibil să se găsească o formă pentru ca acest compus să ajungă în sânge şi să ajute oamenii să piardă în greutate.

Autor: Anca Murgoci

Cercetătorii de la Universitatea Syracuse din SUA şi de la Universitatea Murdoch din Australia se pare că au găsit soluţia. Studiul publicat în Journal of Medicinal Chemistry relevă faptul că este necesară utilizarea vitaminei B12 ca un vehicul pentru a transporta hormonul PYY pentru a trece prin sistemul digestiv fără a-l distruge şi ajunge direct în sânge. Astfel, s-ar putea produce o gumă sau o tabletă cu suspensie orala care trebuie înghiţită după fiecare masă. În acest mod, apetitul consumatorului se va reduce până la următoarea masă. Ar fi un procedeu similar cu cel utilizat în prezent cu gumele de nicotină care îi ajută pe fumători să renunţe la ţigări. „O gumă cu PYY ar fi un mod natural de a ajuta oamenii să slăbească”, declară medicul Robert Doyle, cel care a coordonat studiul. Persoanele care mănâncă în exces ar putea opta pentru o masă echilibrată, apoi ar putea lua o gumă pentru sentimentul de saţietate.

Potrivit BBC Mundo, hormonul PYY este un compus eliberat de celelule tracului gastrointestinal. Când oamenii mănâncă se eliberează PYY în sânge, în mod natural. Astfel, cantitatea de PYY creşte şi se reduce apetitul. Cu toate acestea, studiile au arătat că persoanele obeze au o cantitate mai mare de PYY în sânge (atât înainte, cât şi după ce mănâncă), decât persoanele cu greutate normală.

Cercetătorii au injectat intravenos o infuzie de PYY unui grup de voluntari, atât obezi, cât şi celor cu greutate normală. Rezultatul a fost reducerea numărului de calorii din ambele grupuri. Utilizarea unei injecţii intravenoase nu este o practică care ajută oamenii să slăbească. Până acum a fost imposibil să se găsească o formă de a consuma hormonul pe cale orală, fără ca acesta să fie distrus de acizii gastrici.

Practic, noua metodă ascunde hormonul cu ajutorul vitaminei B12 care îl face să treacă neobservat prin sistemul digestiv. Cercetătorii lucrează la o modalitate de a inserta vitamina B12 şi hormonul PYY într-o gumă de mestecat sau într-o tabletă orală, un fel de supliment nutriţional care va ajuta oamenii să se simtă săţioşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel