În căutarea lui Dracula: Număr record de turişti la misteriosul Castel Bran

numar record de turisti la Bran
numar record de turisti la Bran

In primul weekend din aceasta luna, pragul Castelului Bran a fost trecut de 18.000 de turisti, un record care nu s-a mai inregistrat din anul 1948, cand s-a deschis muzeul Bran. In mod normal, sfarsitul de saptamana aduce la Bran un numar de circa 12.000 de persoane, cele mai multe venite din tari precum SUA, Marea Britanie, Japonia, Franta sau Germania. "Cu siguranta, trendul se va mentine, avand in vedere ca este perioada concediilor, iar lunile iulie, august si septembrie aduc de obicei un numar mare de turisti la Bran", a declarat pentru Agerpres Alexandru Priscu, administratorului Domeniului Bran.

Priscu sustine ca numarul turistilor care au vizitat Castelul Bran in primul trimestru al acestui an a fost cu 17% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, "un procent extrem de imbucurator in actualele conditii economice".

Program si tarife

Castelul Bran poate fi vizitat pana la 30 septembrie lunea, intre orele 12:00 – 18:00 si de marti pana duminica intre 9:00 – 18:00. Din octombrie si pana in mai, programul este mai scurt cu doua ore, astfel ca ultima intrare este la ora 16:00.

Un bilet de intrare la castel costa 20 de lei pentru adulti, 15 lei pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani, 10 lei pentru studenti, 5 lei pentru elevi. Taxa de filmare pentru amatori este de 20 de lei, iar taxa foto este inclusa in biletul de intrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel