ÎCCJ: DNA, în dosarul "Transferurilor" doar cu argumente din presă

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) să dea interdicția ca inculpații din dosarul "Transferurilor" să părăsească țara. ÎCCJ a respins solicitarea. În motivare se arată că probatoriul procurorului s-a axat doar pe materiale de presă, fără a fi verificată veridicitatea informaţiilor. 

Judecătorii ÎCCJ arată că "în primul rând, se constată că parchetul a înţeles să-şi susţină toate argumentele invocate prin diverse titluri de articole din presă sau emisiuni TV, indicând mai multe site-uri web unde acestea ar putea fi consultate de către Înalta Curte, fără a verifica în nici un fel veridicitatea informaţiilor pe care aceste materiale le conţin", scrie Gândul.

Judecătorii anulează motivările procurorului

În cazurile lui Gheorghe Popescu şi Mihai Stoica, "cererea nu este motivată în niciun fel, întrucât existenţa unor mijloace financiare care să le permită părăsirea teritoriului ţării nu poate constitui un argument care să fie analizat de către instanţă pentru luarea unei măsuri restrictive de libertate". Cu privire la supiciunile de înstrăinare a bunurilor de către Borcea Cristian, Copos Gheorghe şi Pădureanu Jean,  judecătorul menționează că, chiar și-n condițiile în care ar fi reale, nu se justifică "formularea unei măsuri restrictive de libertate". În ceea ce privește cererile lui George Copos şi Jean Pădureanu de intrare în insolvenţă a societăţilor Fotbal Club Rapid şi Asociaţia Club Fotbal Gloria judecătorii scriu că nu au făcut altceva decât să se conformeze legii.

Judecătorii fac referire și la întâlnirea în care inculpații ar fi discutat un plan de a fugi din țară și spun că "nu există nici măcar un indiciu care să susţină concluziile procurorului, care «bănuieşte» că inculpaţii ar fi plănuit părăsirea teritoriului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel