ÎCCJ: Corneliu Iacobov, condamnat definitiv la șapte ani de închisoare

Sentință definitivă pentru Corneliu Iacobov. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au hotărât, joi, condamnarea omului de afaceri la şapte ani de detenţie şi a lui Toader Găurean la şase ani în dosarul privind prejudiciarea Rafo Oneşti. ÎCCJ a respins recursurile declarate în proces.

Alături de cei doi, a mai fost condamnat şi Marin Marin la şapte ani de închisoare, informează Mediafax.

Instanţa de executare urmează să întocmească joi actele de încarcerare ale celor trei, mandatele urmând a fi puse în aplicare de poliţie, care îi va duce pe condamnaţi în locuri de deţinere în funcţie de domiciliile lor.

În 28 mai 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat recursurile făcute de omul de afaceri Corneliu Iacobov şi de ceilalţi inculpaţi condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), unde au făcut contestaţie procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) privind achitarea tuturor celor din acest dosar de către prima instanţă, Tribunalul Bucureşti.

În 2005, Corneliu Iacobov, Toader Găurean şi alte alte două persoane, au fost trimişi în judecată, pentru prejudicierea Rafo Oneşti, după ce aceştia au încheiat cu o firmă din Câmpina, Metal EuroEst, un contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un pachet de acţiuni la Electrocarbon Slatina.

Procurorii i-au deferit justiţiei pe Corneliu Iacobov, Toader Găurean, Liliana Luchian şi Marin Marin, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi, respectiv, mărturie mincinoasă.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov, Toader Găurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).

Procurorii au stabilit că, în calitate de acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Vradicor Financiar Group SA (firmă care făcea parte din consorţiul Canyon Servicos şi Imperial Oil, acţionarul majoritar la Rafo Oneşti), Iacobov se interesa şi era informat în legătură cu producţia, relaţiile comerciale derulate de rafinărie cu alte societăţi, participaţiile la alte societăţi comerciale şi politica de personal.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a condamnat, în 18 noiembrie 2010, pe Corneliu Iacobov la şapte ani de detenţie şi pe Toader Găurean la şase ani de închisoare, în dosarul privind prejudicerea Rafo Oneşti, după ce cei doi au fost achitaţi, în 12 mai 2008 de Tribunalul București. În același dosar, CAB l-a mai condamnat pe Marin Marin la şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, dar a decis achitarea Lilianei Luchian, pe motiv că faptei de care este acuzată aceasta îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel