ÎCCJ: Cornel Ivanciuc de la "Caţavencii" a colaborat cu Securitatea

cornel ivanciuc
cornel ivanciuc

 Jurnalistul Cornel Ivanciuc - fostul şef al Departamentului de Investigaţii de la "Academia Caţavencu", a colaborat cu fosta Securitate, au decis  magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie printr-o hotărâre irevocabilă, joi. În acest caz,  judecătorii au respins recursul redactorului faţă de decizia instanţei inferioare.

Secţia de contencios administrativ şi fiscal a ICCJ a respins joi recursul făcut de publicist împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin această instanţă a admis acţiunea Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), confirmând astfel că Ivanciuc a fost colaborat al fostei Securităţii.

Potrivit presei centrale, Cornel Ivanciuc alias "Balea Alexandru", nume de cod "Sasha", fostul şef al Departamentului de Investigaţii de la "Academia Caţavencu", şi-a făcut publică încă din 1995 colaborarea sa cu Securitatea.

 În toamna anului 2010 Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia făcută de Ivanciuc împotriva deciziei Colegiului CNSAS care constata calitatea sa de fost colaborator al Securităţii, instanţa însuşindu-şi astfel decizia instituţiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel